2 Nisan 2009 Perşembe

Dükkan'ın yeni dükkanı:)


her şey Armutlu'daki Dükkan Steakhouse'a bir türlü gidemememle başladı. 5 sene oldu fırsat yaratıp gidemedim!! uzaktır, bulamayız, oraya sıra gelene kadar şuraya gidelim derken deneyemedik bir türlü Türkiye'de steakhouse konseptini..

e sonra nişantaşı beymen blender mağazasının içindeki ''Dükkanın dükkanına'' da gitmek için kimseyi kandıramadım! (malum bizim eküri nişantaşı tarafında yemek yenecekse ya nişantaşı midpoint ya da maçka chocolate'ı seven çoğunluktan oluşuyor!)

umarım şeytanın bacağını kırıp Dükkan'ın Bebek'teki yeni yerini ziyaret edebilirim.

Bebek Dükkan, nam-ı diğer Dükkan Burger, waffle şahanesi Abbas'ın yerine açılmış, malum bir ayak alışkanlığı var zaten:)

her ay e-postama gelen Time Out İstanbul newsletter gece gece açlık katsayımı arttırdı zaten!!!!

Bebek Dükkan; Her gün 12.00-04.00 arasında açık.

Kredi kartları geçerli.

Sigarasız bölümü yok.

Beş sene evvel Armutlu’da açılıp kısa sürede şehrin en iyi restoranlarının et tedarikçisi haline gelen Dükkan, önce kendi mekânında butik bir kasap / steak house girişimi yaptı. 5 ay önce de nişantaşı Beymen Blender'ı fethetti yani nişantaşı sosyetesine girdi:)

İşte Time Out İstanbul dergisinden mekan yorumları:

''Bebek’te ise üçüncü yerini, farklı bir konseptle açtı. Abbas’ın eski yeri dersek mekânın boyutu, sağı-solu gözünüzde canlanır diye tahmin ediyoruz. Ama içerisi baştan aşağı başka bir görünümde. Tuğla duvar, eskitilmiş ayna, vintage buzdolabı, ham ahşaptan masalar ile son trendleri sıkı sıkıya takip eden bir dekorasyon uygulamışlar. İçeride ufacık bir açık mutfak, karşılıklı iki uzun masa-tabure grubu var yalnızca.

Buna rağmen üzerinize başınıza ızgara kokusu asla sinmiyor, harikulade çalışan bir havalandırma sistemleri var. Her şey bir an evvel yiyip kalkmanız doğrultusunda hazırlanmış. Menü karatahtada yazılı ve yalnızca birkaç kalemden ibaret, dolayısıyla ne yiyeceğinize karar vermeniz birkaç saniyeden daha uzun sürmüyor.
Hamburger ve cheeseburger 130 gr. köfteden, Dükkan burger 200 gr. köfteden hazırlanıyor.

Bu spesiyalin tek farkı fiyatı ve boyutu değil, içinde köfteye ek olarak bir de dana bacon barındırması. Özelikle belirtmediğiniz takdirde burgerler orta derecede pişiyor. İyi pişmiş isterseniz biraz beklemeniz gerekiyor çünkü köftesi alıştığımız burger köfteleri gibi yassı değil. Tombul olan orta bölümünün pişmesi için vakit gerekiyor.

Burgerler garnitürsüz olarak, kağıda sarılmış vaziyette önünüze getiriliyor. Tabak, çanak, çatal, bıçak yok. Ayrı olarak sipariş edebildiğiniz anne usulü kızartılan patatesler de kağıttan külah içinde geliyor. Her şeyin lezzeti dört dörtlük. Burgerlerin boyutu çok büyük değil ama köftesi tek çekim kıymadan, içine bir şey katılmadan yapıldığı için yanında bir şey yemenize gerek kalmadan doyuruyor.''

Menüden:

Hamburger 12,50 TL
Cheeseburger 13,50 TL
Dükkan burger 20 TL
Patates 4 TL
Bira (Efes Pilsen) 7 TL

Bebek Dükkan

Tel: (0212) 257 58 58
Adres: Cevdet Paşa Caddesi 58 D Bebek
Web: http://www.dukkanburger.com/