29 Ocak 2010 Cuma

DIY JEANS!



Do It Yourself (Kendin Yap) akımının sadece tekstil değil, genel olarak moda, sanat, (endüstriyel) tasarım gibi üretim odaklı süreçlere ivme kazandırdığı kesin. artık herkes ve her şey unique, yani eşsiz ve biricik olmaktan oldukça keyif alıyor. kısacası, neredeyse farklı bir yaşam tarzı diyebiliriz bunun için.

ama bazı şeyler var ki onları ne olursa olsun kişiselleştiremiyor gibi hissedebiliyoruz. dikişlenmiş, zımbalanmış, düğmelenmiş, bordürlenmiş, kalıplara sığdırılmış insanlar oluyoruz mesela bazen. insan vücudunu referans alan ama bacaklarımıza oturmayan jeanler giyiyoruz mesela!

ben şahsen, kıvrımlarımı sevsem de, her daim beli bol gelen jeanleri alıp alıp belini daraltmaktan sıkıldım:) ya da kimileri vardır, onlar da kalın belli ama ince bacaklı, nam-ı diğer elma tip vücut, bellerinden etleri fışkırır, ama üst bacak kısmı boldur.. zarif görünmek isteyeniniz, olmadı eforsuz şık görünmek isteyeniniz, o da olmadı işe giderken giyebileceğim jean olsa rahat, ama gece için ani bir plan olursa hemen adapte olabileyim diyenler; buraya!

evet, düğmesine, cebine bile sen karar veriyorsun!
evet, dünyanın her yerine gönderim yapıyor!
evet, daha fit, daha fit!
hayır, sadece kadınlar için değil!
ve evet, tuzlu ama değer:)

jean'inizin modelini seçiyorsunuz:


sonra kendinizi akıntıya bırakın! sayfa sayfa ilerledikçe, duble paça mı istiyorsunuz, arka cebi nasıl olsun istiyorsunuz, hepsi parmaklarınızın ucunda. inch-santimetre gibi terimler konusunda dikkatli olun yeter. sitenin, iade ve değişiklik için de koşullarını okudunuz mu, bitti:) Haute Couture köpeğiniz olsun!