29 Nisan 2010 Perşembe

anemone doll













Çocukluğumuza damga vuran Barbie, şüphesiz çoğumuzun ikonu olmuştur.

Büyüdükçe ve kadın olmanın eğlenceli yanlarını keşfettikçe, eminim bir ikonu daha oldu herkesin, Christian Louboutin!
Arzu nesnesi gelen tasarımları ile Louboutin, çoğumuzun bildiği gibi geçen sene Barbie'nin 50. yılına özel olarak bu güzelleri tasarladı. İlki Cat Burglar, ikincisi de Dolly Forever olarak düşünülmüş olan Barbie serisinin üçüncü ayağı da çıktı! Anemone Doll. Kırmızı halı güzelliğini ve zarafetini yansıtan Anemone Doll, €123.55 fiyatı ve muhteşem anemon renkleriyle, resmen 'beni al' diye göz kırpıyor!

Louboutin, sevgili Yaprak'a da belirttiği üzere vamp, kızıl afet, daha ince bilekli ve daha kıvrımlı, bronz tenli, catsuit giymiş, cesur, girişken, kendinden emin, risk alan, delidolu bir kadın yarattı Barbie'den. İşte bu yüzden benim nezdimde Cat Burglar'ın da ayrı bir yeri var. Çünkü ne kadar tatlı olsalar da Barbie bebeklerin, çocuklar üzerindeki olumsuz etkileri olduğu bir klişe değil, tek tip nesillere karşıyız! Edilgen değil etken, süs bebeği değil, girişken bir tipte yaratılması çok daha cool, kesinlikle!

Ne mi yapıyoruz? bir bana, bir de Loubi Amca'yla tanışma şansına erişen bu iki tatlışa bunlardan kapıp yolluyoruz. Hangisi olduğu farketmez canım, istemem yan cebime:)) İstikamet: Net-a-porter!