10 Ekim 2010 Pazar

Kürke Hayır!


daha önce twitter'ımdan bana ulaşan Kürke Hayır Platformu Üyesi Ezgi Aktaş, gönderdiği e-postalar ile konu hakkında duyarlılığını paylaşmıştı. Platformdan gelen son e-postayı paylaşmak istiyorum. bi de tabii nezdinizde kendisine ve konu ile ilgili sizlerin hassasiyetine teşekkür ediyorum.


‘Gözünüzle Görmek İstemeyeceğiniz Vahşeti Üzerinize Giysi Diye Geçirmeyin’


Ünlülerin ve Markaların Stil Danışmanları Başak Dizer Fransez ve Deniz Marşan’dan Kürke Hayır Platformu’na Tam Destek!

Kürke Hayır Platformu, 2010-2011 yılı sezonunda yükselişe geçeceği belirtilen kürk modası ile ilgili tüm gerçekleri kamuoyuna duyurmak için harekete geçti. 2003 yılından bu yana çalışmalarını sürdüren Platform, kürk konusunu çeşitli boyutlarıyla ele alacak ve Türkiye'de kürk kullanmayan markaları içerecek bir kitapçığın hazırlığı içinde.

Kürk karşıtı ünlülerin ve de görüşlerine yer verilecek kitapçık, kansız alışveriş yapmanın tüyolarını verecek olması bakımından Türkiye’de bir ilk olma niteliği taşıyor.

Kürke Hayır Platformu, çalışmalarını başlattığı yeni projesinde ünlü stil danışmanları Deniz Marşan ve Başak Dizer Fransez’in desteğini de aldı. Türkiye’nin ilk kansız alışveriş rehberinin içeriğinin oluşturulmasına ve kürk karşıtı mücadelenin moda sektörü içinden de destek kazanmasına katkıda bulunacak bu işbirliği sonucunda ortaya çıkacak kitapçığın büyük ilgi göreceği tahmin ediliyor.

Başak Dizer Fransez, para kazandığını göstermek veya havalı gözükmek namına bu vahşete ortak olumaması gerektiğine değinerek, hala kürkü bir KUMAŞ sananların olabileceğine dikkat çekiyor. Kürkün cansız bir dokuma değil, ölü bir hayvandan arta kalan bir şey olduğunu vurgulayan Fransez, kürk vahşeti çeşitli video ve fotoğraflarla kanıtlanmışken kimsenin kürk giymek istemeyeceğini savunuyor.

Fransez; yalancı ve suni kürk materyallerin bile bu modayı özendirdiğini savunduğunu düşüyor ve ekliyor; ‘Can çekişen yavru bir hayvanın güzel tüylerini giymeye kimse kıyamaz. Siz insansınız. Havalı gözükmek namına bu vahşete ortak olamazsınız.’

Deniz Marşan ise, kürkü bir zenginlik göstergesi olarak görmeye devam edenler olduğunun altını çiziyor. Gerçek kürkün alaturkalık ve barbarlık göstergesi olduğu kanaatinde.
İlle kullanılacaksa suni kürk tercih edilmesini savunan Marşan, ekliyor; ‘Gözünüzle görmeye dayanamayacağınız bir görüntüyü üzerinize giyerek yasatmayın.’

Kürke Hayır Platformu, hayata geçirmeye hazırlandığı bu proje için kürk kullanmayan ve asla kullanmayacak markaların ve tasarımcıların desteğini bekliyor.

Kürke Hayır Platformu
http://www.kurkehayir.gen.tr