2 Nisan 2009 Perşembe

Dükkan'ın yeni dükkanı:)


her şey Armutlu'daki Dükkan Steakhouse'a bir türlü gidemememle başladı. 5 sene oldu fırsat yaratıp gidemedim!! uzaktır, bulamayız, oraya sıra gelene kadar şuraya gidelim derken deneyemedik bir türlü Türkiye'de steakhouse konseptini..

e sonra nişantaşı beymen blender mağazasının içindeki ''Dükkanın dükkanına'' da gitmek için kimseyi kandıramadım! (malum bizim eküri nişantaşı tarafında yemek yenecekse ya nişantaşı midpoint ya da maçka chocolate'ı seven çoğunluktan oluşuyor!)

umarım şeytanın bacağını kırıp Dükkan'ın Bebek'teki yeni yerini ziyaret edebilirim.

Bebek Dükkan, nam-ı diğer Dükkan Burger, waffle şahanesi Abbas'ın yerine açılmış, malum bir ayak alışkanlığı var zaten:)

her ay e-postama gelen Time Out İstanbul newsletter gece gece açlık katsayımı arttırdı zaten!!!!

Bebek Dükkan; Her gün 12.00-04.00 arasında açık.

Kredi kartları geçerli.

Sigarasız bölümü yok.

Beş sene evvel Armutlu’da açılıp kısa sürede şehrin en iyi restoranlarının et tedarikçisi haline gelen Dükkan, önce kendi mekânında butik bir kasap / steak house girişimi yaptı. 5 ay önce de nişantaşı Beymen Blender'ı fethetti yani nişantaşı sosyetesine girdi:)

İşte Time Out İstanbul dergisinden mekan yorumları:

''Bebek’te ise üçüncü yerini, farklı bir konseptle açtı. Abbas’ın eski yeri dersek mekânın boyutu, sağı-solu gözünüzde canlanır diye tahmin ediyoruz. Ama içerisi baştan aşağı başka bir görünümde. Tuğla duvar, eskitilmiş ayna, vintage buzdolabı, ham ahşaptan masalar ile son trendleri sıkı sıkıya takip eden bir dekorasyon uygulamışlar. İçeride ufacık bir açık mutfak, karşılıklı iki uzun masa-tabure grubu var yalnızca.

Buna rağmen üzerinize başınıza ızgara kokusu asla sinmiyor, harikulade çalışan bir havalandırma sistemleri var. Her şey bir an evvel yiyip kalkmanız doğrultusunda hazırlanmış. Menü karatahtada yazılı ve yalnızca birkaç kalemden ibaret, dolayısıyla ne yiyeceğinize karar vermeniz birkaç saniyeden daha uzun sürmüyor.
Hamburger ve cheeseburger 130 gr. köfteden, Dükkan burger 200 gr. köfteden hazırlanıyor.

Bu spesiyalin tek farkı fiyatı ve boyutu değil, içinde köfteye ek olarak bir de dana bacon barındırması. Özelikle belirtmediğiniz takdirde burgerler orta derecede pişiyor. İyi pişmiş isterseniz biraz beklemeniz gerekiyor çünkü köftesi alıştığımız burger köfteleri gibi yassı değil. Tombul olan orta bölümünün pişmesi için vakit gerekiyor.

Burgerler garnitürsüz olarak, kağıda sarılmış vaziyette önünüze getiriliyor. Tabak, çanak, çatal, bıçak yok. Ayrı olarak sipariş edebildiğiniz anne usulü kızartılan patatesler de kağıttan külah içinde geliyor. Her şeyin lezzeti dört dörtlük. Burgerlerin boyutu çok büyük değil ama köftesi tek çekim kıymadan, içine bir şey katılmadan yapıldığı için yanında bir şey yemenize gerek kalmadan doyuruyor.''

Menüden:

Hamburger 12,50 TL
Cheeseburger 13,50 TL
Dükkan burger 20 TL
Patates 4 TL
Bira (Efes Pilsen) 7 TL

Bebek Dükkan

Tel: (0212) 257 58 58
Adres: Cevdet Paşa Caddesi 58 D Bebek
Web: http://www.dukkanburger.com/

17 yorum:

siu dedi ki...

ay yanlış yere yazmışım :) karnım acıktı :)

Deli Aşına Kendi Gönenirmiş dedi ki...

evet ben de aç bir saatimde post'ladım bu daha da acıktımm! kimse benle gelmiyo, gel siu senle gidelim! :)

siu dedi ki...

olur :) ben iyi pişmiş cheeseburger istiyorum =)

Deli Aşına Kendi Gönenirmiş dedi ki...

:))) ben de dükkanburger alıyım hemen, şimdi:))

bu dükkan steakhouse'a gitmedm ama akmerkezn karşısındaki beeftek'e gittim ve çok beğendim btw. sen iyi pişmiş diyince beeftek'in işletmecisiyle yaptığımız et pişirme muhabbeti geldi.

tavsiye ederim, çok güzel bir yer!

siu dedi ki...

hmm denemedim hiç aklımda olur bir ara denk gelirse mutlaka uğrarım.. bugün bebeke gittim aklımdaydı bakmak ama giderkende dönerkende hep konu dağıldı bişeyler oldu kaçırdım göremedim :)

Makyajlı Kız dedi ki...

Ayy çok yaşa sen Seda,ne zamandır böyle bir hamburger yemek istiyordum,o kadar yer denedim bir çoğunun eti hazır pınar köfteleee eee eer :)))

Deli Aşına Kendi Gönenirmiş dedi ki...

makyajlı kız, hemen şimdi git desem yeridir! o kadar muhteşem bi hamburger ki, bir kere tadarsan hep sayıklıyorsun:)) resimdekinden bin kat daha güzel bir görüntü, kocaman çelik salata kasesi ve içinde bol akdeniz yeşilliği, kavrulmuş patates. allahım! şu an tokum, ama inan canım çekti:)

Makyajlı Kız dedi ki...

Aman Allah'ım çok canım çekti,şimdi yemek sipariş ettim,telefon geldi kalmadı diye dönüp dönüp hamburgere bakıyorum :)mutlaka deneyeceğim çok sağol!

Deli Aşına Kendi Gönenirmiş dedi ki...

kulaklarımı bolca çınlatıcaksın, sevgiler!

Makyajlı Kız dedi ki...

sedaaa!Bugün bebek'e gittim dükkana!Kulakların çınladı mı? paso seda seda dedim arkadaşa valla bir yemişim 7 saat geçti acıkmadım o nasıl köfte! ağzıma sığmadı hamburger,çook teşekkürler muhteşem bir keyifti.eşim şehirdışındaydı yarın sabah geliyor direk tutup kolundan dükkana götürcem :)

casitayı biliyor musun? bilmiyorsan ben de sana orada çökertme yemeni tavsiye ediyorum ya da feraye :)Görüşürüz tekrar teşekkürler gerçekten arayıp da bulamadığım bir şeydi...

Deli Aşına Kendi Gönenirmiş dedi ki...

makyajlı kız, aradığın tatta ve kıvamda hamburger bulduğun için ve bu kadar küçük bi şeyle bile bu kdr mutlu olduğun için çok sevindim:)
gerçekten de koocaman bir hamburger olduğu için insanın ilk başta gözü korkuyor. ama bi çırpıda bitiveriyor:) eve de satın alıyoruz arada biz etlerinden falan, pahalı ama değer:)

bu arada, bodrum mantı'nın temel reis'ine ve casita'nı da ferayesine ba-yı-lı-rım!

Makyajlı Kız dedi ki...

Evet küçük birşeyle mutlu olmak gibi geliyor ama ben senelerdir arıyordum böyle hamburger :) şimdi de dükkandan geliyorum eşim geldi onu da götürdüm,bu sefer kulaklarını o çınlattı diyor ki bak bakayım seda burda mı ahaha :)

şimdi yeni eve girdik dedim seda temel reis diyor,akşam gidelim mi bodrum mantıya diyor gırtlağımıza kadar tokuz hala plan yapıyoruz Allah affetsin :)

görüşüz:)

Deli Aşına Kendi Gönenirmiş dedi ki...

afiyetler olsun!

izmir'e taşındım canım ben, yani inan bu sefer de sen benim canımı çektiriyorsun:))

şaka bi yana, ben bu gidişle size karı-koca kilo aldırıcam diye korkmaya başladım!

ama var ya, bayılıcaksın!

Makyajlı Kız dedi ki...

Sedacığım yeni mekan İzmir hayırlı uğurlu olsun şehir değiştirmek büyük olay neyse ki İzmir harika bir yer...

Temel reis yemeğe gittik söylemesi ayıp canın çekmesin ama üzülürüm:)

ortaya temeli çakmışız birer de feraye patlatmışız göbek olup geldik özellikle yemek önerilerinin takipçisiyim!süper bir damak zevkin var yenilerini bekliyorum,ıspanak sevmememe rağmen peynirle olan düeti gerçekteen güzeldi zaten o kızarmış mantıyı içi boşta olsa yerim ben :)

Tavsiyeler için teşekkürler renk kattın hayatımıza,yeni mama trendlerini bekliyorum:)...

Deli Aşına Kendi Gönenirmiş dedi ki...

evet canım, aynen! hem kolay hem zor, hem güzel hem buruk:)

ben oraya gelim acısını çıkarıam, merak etme:P

2 seneye yakın süre bequintessentially'de kaliteli yaşam tarzı danışmanlığı yaptığım için, genel olarak da ilgim/bilgim olduğu için okurum/denerim yeni marka ve mekanları. nerde ne var bilmeyi, kendimi hep güncel tutmayı seviyorum:)

damat tadı ile alakalı olarak sana murat bozok'un michelin yıldızı alma yolunda mıhteşem bir restoranı var, mimolett. kesinlikle öneriyorum! topaz, changa ve delicatessen'i de denemelisin en yakın zamanda.

ben teşekkür ederim:) ne demek, seve seve.. sana ve eşine de ağız tadı dolu bi haftasonu diliyorum!

kiralik fabrika dedi ki...

çok canım çekti.mutlaka deneyeceğim

Deli Aşına Kendi Gönenirmiş dedi ki...

kiralık dükkan, durduğun kabahat! etlerinden daha iyi olan bir şey varsa o da hamburgeri. etlerini kendileri yetiştirdiklerini iddia ediyorlar ama fos, tırt! bnm arkadaşım kendilerine temin ediyor angus'larını, tıpkı istinyepark'taki masa rest. gibi.:))