20 Aralık 2010 Pazartesi

Dolce & Gabbana'yı peşinden koşturan iki İzmirli kız!


İzmirli moda severler olarak hep deriz, 'Varsın bir Topshop'ımız bile olmasın. Biz yine de bulur, giyer, yakıştırırız' diye.Ve ilginçtir ki, meşhur güzelliğimizin yanına bir sıfat daha yakışır oldu son yıllarda, İzmirli kızlar stil sahibi, cesur ve kendine neyin yakıştığını bilen kızlar. İşte kanıtı.

İzmir Ekonomi Üniversitesi Moda Tasarım Bölümü mezunu iki arkadaş Merve Eron ve Gizem Alanköy, açtıkları EronAlanköy Butik ve kendi yarattıkları özel kumaşla İtalyan modaevi D&G'nın ilgisini çekti.



Yeni Zelanda yününden elde ettikleri kumaş, tamamen doğal ve bizim kültürel değerlerimizden yola çıkılarak geliştirilmiş. Modaya yeni bir soluk getirebilecek, insanları alışılagelmiş tasarımlardan uzaklaştırarak kendilerini her daim özel hissettirebilecek, yapımı da başlı başına tasarım gerektiren bir kumaş.

İki deneysel kafadar, mikronunun daha ince olmasından dolayı tercih ettikleri bu Yeni Zelanda yününü, elde dokunmuş ham ketenler ve danteller ile kombinleyip her daim giyilebilir tasarımlar gerçekleştirmiş. 'Tasarımlarımızı sabit renklerden uzak tutarak çeşitlik sağladık' diyen Merve ve Gizem, 'Feni' adını verdikleri kumaşın organik ve termal özelliğinin yanı sıra oldukça da hafif olduğunu belirtiyor.



Bu arada 'Feni' ismi de manidar, Merve ve Gizem her daim kendilerine destek olan annelerinin adlarından türettikleri 'Feni'ye gelen ilgiden oldukça memnun. Tasarımları ve bu özel kumaşı, D&G'dan önce EronAlanköy Butik'te inceleyebilirsiniz.

Farkı farketmek değil, farkı yaratmak isteyen kadınların beğenisine sunulan ürünler, Konak'ta Pirinç Center'da. Mutlaka göz atın!

Eron Alanköy Haute Couture & Boutique
Pirinç Center Alışveriş Merkezi
Konak
05058999766
05347274836
www.eronalankoy.com

Türkiye'nin İlk Online Alternatif Kültür Dergisi Reset!'teki yazımı buradan okuyabilirsiniz.

12 yorum:

Stil Direktoru dedi ki...

İsim tamlamam sen olmasan bu kalemin fikirlerin nasıl haberdar olacağız. Bayılıyorum anlatım tarzına kuzum.

Shiney dedi ki...

Gercekten cok guzel anlatmisin :))

Deli Aşına Kendi Gönenirmiş dedi ki...

edi'm, sevdiğindeenn:) teşekkür ederim, çok sevindim güzel sözlerine.

shiney, çok teşekkür ederim.. kızlar o kadar büyük bir başarıya imza attı ki; anlatmamak, bu başarıyı taçlandırmamak olmazdı:) bir de izmirli dayanışması biraz! öptüm!

Melis dedi ki...

çok güzel yazmışsın! :)

bu hafta kesinlikle uğramalıyım butiğe :)

Deli Aşına Kendi Gönenirmiş dedi ki...

melis, çok sevindim beğenmene. kesin uğramalısın, evet!

Café Bouclé dedi ki...

hello pretty!
wow!
what cute outfits!
I love D&G
kiss

Deli Aşına Kendi Gönenirmiş dedi ki...

Café Bouclé, these girls called Merve Eron and Gizem Alanköy are the producers of the original 'feni', which made great sensation in the eyes of the Italian fashionHouse D&G. great news!

pembe fiyonk dedi ki...

harika bir yazı canım
izmirli kızlarımızı da yürekten alkışlıyorum.

pembe fiyonk dedi ki...

harika bir yazı canım
izmirli kızlarımızı da yürekten alkışlıyorum.

Deli Aşına Kendi Gönenirmiş dedi ki...

pembe fiyonk, hep güzel haberler vereceğim bir yıl diliyorum hepimize!:))

Kathleen Anne dedi ki...

Thanks for following my blog. I love your blog and love that you are talking about fashion and sociological patterns together. I found this post very interesting and loved the sentence where you discussed how fashion can change lives. Because I believe it truly can especially when it is done with love and passion as Mary Eron and Mystery Alanköy did.

Deli Aşına Kendi Gönenirmiş dedi ki...

Kathleen Anne, i guess you know a little bit of Turkish, right?
I thank you, too, for your lovely comment! when my sentences reach some poeple, i become the happiest ever! fashion is too much in our lives, no matter we like it or not.. and it can of course change lives, which makes me love fashion in a ore enthusiastic way:) i hop you come to Turkey and have a chance to meet these miracle girls, they're amazing!