25 Nisan 2009 Cumartesi

trend satır aralarında, hiç bakmadığımız yerlerde..


varan 1: dünyanın en şık , LÜks ve cool alışveriş web sitesi net-a-porter, gizemli, no tag(etiketsiz) veya vintage ürünler alan, gizli alışveriş noktaları olan kadınların daha cool bir duruşu olduğunu saptadı, nerden ne aldığını anlatmamak ama ürünün kendi kendini göstermesi yeni trend malumunuz.

Yani parayla, alım gücüyle hava atmak, özellikle ABD’de 2. planda..

‘Gizli alışveriş’ trendi aslında, broker ve bankerlerin eşleri sayesinde ortaya çıkan bir trend. Alışveriş yapmadan duramayan bu kadınlar sokaklarda elleri kolları torbalarla görünmesin, tepki çekmesinler diye ‘underground’ etkinlikler düzenleniyor.
Lüks ürünler satan alışveriş sitesi Net-a-Porter de duruma ayak uydurmakta gecikmedi işte bu haklı bahanelerle:) Lüksün tanımı değişiyor diyebiliriz. bu leziz web sitesi, nasıl ayak uydurdu peki bu duruma? artık, üzerinde net-a-porter yazmayan, düz, blank koliler içinde ürünlerini göndermeye başladı!

böylece alışverişin mistisizmi bin kat daha arttı. tabi net-a-porter bu uygulamayla kalbimi kazanmadı değil:)

varan 2: blackberry ve nokia n71 trendlerini de takip eden site, haftalık e-postalara "on a blackberry, click here" yazan bir ibare yerleştirerek kalbimdeki yerini garantiledi. ayrıca bunun içindeki mesaj da çok şık:
çalışan, blackberry kullanan kadınlar da net-a-porter'dan alışveriş yapar. ve tam tersi olarak, net-a-porter'dan alışveriş yapan kadın koca parası yemez, kendi ayakları üzerinde durur, kariyer sahibidir, mobildir, sosyal ve kamusal hayatın içinde, aktiftir, ofis işlerini ve günlük işlerini blackberry ile organize eder.
çok hoş bence..

varan 3: global kriz nedeniyle hesaplı alışverişi de trend edinen biz modaseverleri, www.theoutnet.com adresiyle tanıştırdı ve beni benden aldı:)

varan 4: twitter trendine de tepkisiz kalmayan net-a-porter, son e-postaya değil ama bir önceki e-postaya, "follow us on twitter" ibaresini ekleyerek kalbimdeki yerini sağlamlaştırdı.

neymiş: trend sadece yolladıkları haftalık e-postalardaki ürünlerde değil, aynı zamanda detaylarda gizli. konsept güzeli siteye benden sevgiler.

keşke sevgilerimi iletip methiyeler düzdüğüm site bana bi düğün hediyesi falan bişiler yollasa bari, nerdeee! bir sonraki trend de bu olmalı:)

varan 1 içeriğindeki bilgi kaynağı: www.trendometre.com

2 yorum:

canDirekli dedi ki...

haha sen yazarsın da beğenmez miyim been! :)

ayrıca ben bu isimsiz ürünleri daha çok seviyorum :D en azından birinin üzerinde görme ihtimalin dha az oluyo :D bi de kendi havanı konuşturuyorsun :)

Deli Aşına Kendi Gönenirmiş dedi ki...

evet,
kolilerde isim ve marka yazmaması. alışveriş poşetlerinin düz, kese kağıdı olması.. ve/veya etiketsiz kıyafetler, objeler, markasız ama vintage veya değil, kişilikli parçalar. süper!

kendi havanı sevsinler babe:)