9 Mayıs 2009 Cumartesi

zenginin malının züğürdün çenesini yorduğu an:)

her zaman beğendiğim, takdir ettiğim, iş ortamında da tanışma fırsatım olduğu için çok mutlu olduğum bir moda yazarı var. sibel arna. kendisinin moda ve trend yazılarını, yorumlarını okumak için hürriyet cumartesi ekini her zaman incelerim.

hürriyet cumartesi'de bu hafta yine ilgi çekici bir konuyı ele almış sibel arna.

deniz marşan, başak dizer ve sinem ağaçbacak, ne kadar zevkli, zor ve güzel bir iş yapıyorlar:) kendilerini ve seçimlerini takdir ediyorum. özellikle de elif cığızoğlu, closh, mehtap elaidi ve sedef çalarken seçimlerini anlamlı başarılı buldum. zaten elif cığızoğlu amerika’da FIT’teyken, amerika’da okuyan en yakın arkadaşım azrak'tan adını duyardım. oversized parlak eşofmanla korse giyen ve bu kadar yakıştıran başka biri olamaz derdi arkadaşım kendisi için. çok tatlı ve önü açık bir kız olduğunu söylerdi.

elif’le sonunda ben de tanıştım. çok tatlı, enerjisi ve ışığı olan, zevkli bir kız. annem de ben de hayran olduk. vizyonu var denir ya, evet gerçekten de vizyonu var..

karakterlerin stilleri hakkında sizlerin de yorumlarınızı merak etmiyor değilim:)

Dizi karakterlerinin stil haritası

sibel arna ile moda gündemi

Farkında mısınız, televizyon dizilerinde izlediğimiz bazı karakterler, moda tasarımcılarının modeli haline geldi.

Kıvanç Tatlıtuğ’un Aşk-ı Memnu dizisinde canlandırdığı Behlül, padişahlı Sedef Çalarkan tişörtlerini üzerinden neredeyse hiç çıkarmıyor. Nebahat Çehre ve Beren Saat (dizideki isimleriyle Firdevs ve Bihter), Ezra-Tuba Çetin, Elif Cığızoğlu, Özgür Masur gibi tasarımcılardan giyiniyor.

Yaprak Dökümü’nde giyimine en çok önem veren iki karakter; Ferhunde ve Necla.

Firdevs, Bihter ve Lamia karakterlerini giydiren Deniz Marşan, Adnan, Behlül ve Kenan’ın yaratıcısı Başak Dizer, Ferhunde ve Necla’nın kostüm sorumlusu Sinem Ağaçbacak ile dizi karakterlerinin stil haritasını çıkardık.

Hangi karakter sezon boyunca hangi tasarımcı ve markaları giydi öğrenmek ister misiniz?

AŞK-I MEMNU

BEREN SAAT / BİHTER

Tam bir femme fatale


Bihter cesur bir karakter. Kendisinden yaşça büyük bir adamla sırf annesine inat olsun diye evlenen, herkesi etkileyen bir dişiliğe ve güzelliğe sahip bir kadın. Kocasının, yani Adnan’ın yanında tuhaf durmamak için yaşından büyük kıyafetler giyiyor. Bu kıyafetlerin hepsinin içinde son derece dişi ve çekici görünüyor. Onun tarzı femme fatale. Giydiği kıyafetlerin hepsinde seksapelini ortaya çıkaran bir detay gizli. Vücudu incecik olduğu için rahatlıkla daracık pantolonlar, mini etekler, dekolteli bluzlar, ceketler giyebiliyor.

Gündüz kıyafetleri ağırlıklı olarak Arzu Kaprol’den. Kaprol dışında Closh, Roman, Naked, Sarar, Elaidi, Lappart Pr, İkon, Bebe, G-star, Özlem Süer, Müge Ersin, Simay Bülbül, Brandroom ve Calvin Klein tercih ediyor. Gece kıyafetleri ise Etcetura, Elif Cığızoğlu, Özgür Masur ve BCBG marka. Takılar Cem Lokmanhekim ve Evren Kayar’dan. Akşam yemeklerinde Bee Goddess’ın ve Melis Gök’ün kolyelerini takıyor. Ağır mücevherler ise Damas’tan. Ayakkabılar Sertaç Delibaş ve Elle. Çantalar Coach.

AŞK-I MEMNU

NEBAHAT ÇEHRE / FİRDEVS

Farklı tasarımların kadını


Firdevs güçlü, hırslı, iddialı bir karakter. Kızlarıyla rekabet ediyor, hatta zaman zaman kavga ediyor. Fiziği mükemmele yakın.

İddiası kıyafetlerine de yansıyor. Son derece modern, günün trendlerini yansıtan, tasarım ağırlıklı kıyafetler giyiyor. Farklı kupları, alışılmışın dışında kesimleri seviyor. Nebahat Çehre’nin düzgün vücut hatları bir avantaj. Deniz Marşan "Bu kadar orantılı bir vücut yapısı olmasaydı bu şekilde giydiremeyebilirdim" diyor. Firdevs’in couture elbiseleri Ezra-Tuba Çetin’in tasarladığı Etcetura, Elif Cığızoğlu ve Özgür Masur marka. Günlük kıyafetleri Gamze Saraçoğlu, Mehtap Elaidi, Özlem Süer, Özlem Ahıakın, Berna Canok imzası taşıyor. BCBG, Closh, Naked ve Escada gibi hazır giyim markalarını da kullanıyor. Takılar Cem Lokmanhekim ve Evren Kayar’dan.

AŞK-I MEMNU

SELÇUK YÖNTEM / ADNAN

Hafta sonu bile şık


Adnan karakteri kibar, olgun, oturmuş, şık bir İstanbul beyfendisi. Klasik, kaliteli ama günümüz trendlerini takip eden bir çizgisi var. Asla bisiklet yaka tişört giymiyor. Jean ise sadece hafta sonları. Blazer ceket - gömlek kombinasyonunu tercih ediyor.

Holding ve toplantılarda şık takım elbiseler, küçük yaka gömlekler ve ince kravatlar kullanıyor. Kıyafetleri Boyner, Burberry, Lacoste, Beymen Business gibi markalardan seçiliyor.

AŞK-I MEMNU

KIVANÇ TATLITUĞ / BEHLÜL

Cici çocuk gibi gözükmesin diye polo yaka giymiyor


Behlül, başına buyruk, iş ve okul disiplini olmayan ama sosyal, gece kulübüne, bara giden, çapkın, spor yapan, öğrenci bir genç. Bu yüzden kıyafetleri de asi, trendy ve spor. Her zaman fit kalıpları seçiyor. Çoğunlukla dar tişört - spor ceket kombinasyonunu tercih ediyor. Her zaman jean giyiyor. Ayakkabısı da ya bot ya da beyaz spor ayakkabı. Spor kısa montlar, tenine giydiği renkli V yaka dar trikolar, bileklik, şapka, gözlük gibi aksesuvarlar kullanıyor. Asla kravat takmıyor. Nişanında bile şık bir takım içine sadece beyaz gömlek giydi. Kösele ayakkabı da asla giymiyor. Başak Dizer, kolejli cici çocuk izlenimi vermek istemedikleri için polo yaka tişört ve çizgili triko giydirmediklerini söylüyor.

Behlül’ün markaları şunlar: CK Jeans, GStar, DKNY Jeans, Jean’s Paul Gaultier, Sedef Çalarkan, Fred Perry, Tommy Hilfiger, QUE, Naked, Avva, Just Cavalli, Guess, Ferre ve D&G.

YAPRAK DÖKÜMÜ

DENİZ ÇAKIR / FERHUNDE

Mor ve kırmızı onun rengi


Ferhunde güçlü, başına buyruk, parayı çok seven, gösteriş meraklısı bir karakter. Vücut hatları çok güzel. Dekolteyi seviyor, çok da iyi taşıyor. Gücün simge rengi olduğu için kırmızıyı sık sık kullanıyor. Mor onun rengi. Pantolon çok nadir giyiyor. Çoğunlukla elbise ya da etek bluz tercih ediyor. Ayakkabıları özel yaptırılıyor. İlk sezondan beri giydiği kırmızı ayakkabısı çok beğeniliyor. Markaları Veromoda, Koton ve Fever.

YAPRAK DÖKÜMÜ

FAHRİYE EVCEN / NECLA

Zengin ama gösteriş meraklısı değil


Spor kıyafetler tercih eden bir üniversite öğrencisiydi. Zengin bir erkekle evlendi ama gösteriş meraklısı olmadı. Hálá spor- şık giyiniyor. Zarif tercihler yapıyor. Pastel renkleri, özellikle de maviyi çok seviyor. Pantolon tercih ediyor, özel günlerde elbise giyiyor. Kırmızı hiç rengi değil. Gusto, Koton, Parmetto, Pick-up onun markaları.

kaynak: www.hurriyet.com

4 yorum:

Stilcatcher dedi ki...

Sibel Arna gereçekten çok işini çok iyi yapan bir gazeteci, moda yazarı.Ben de her hafta sonu mutlaka okurum.
Şimdi gelelim benim Aşk-ı Memnu beğenilerime , en çok Peyker'in tarzını seviyorum.Firdevs'inde şeçimleri iddialı ve hırslı karakterine çok uyuyor, ama Biher falso bana göre.Beren Saat çok güzel ama kesinlikle o tarzı taşıyamıyor.Belki çok zayıf ondan olabilir.

Deli Aşına Kendi Gönenirmiş dedi ki...

hani blogger'a gelen yorumlar için, yorumun altında ''bu yorumu yayınla'' yazar ya. ''bu yorumu kesin yayınla'' olarak değiştiresim geldi. bihter, yüz hatları, göz rengi, göz makyajı, saçları, teni ile bebek gibi ve güzel öçtesi. ama asla seksi değil. asla. kalın belli, fazla ince bacaklı ve yürüyüşü nedeniyle kıyafetleri taşıyamıyor. çocuksu güzeller olur ya, dolgun vücudu olmayan kadınsılıktan uzak kızlar. kıskandığımı sanıcaklar şimdi ama inanın alakası yok. diyorum ya çok hoş bir kız. ama çekici değil.. belki de kıvanç'la aralarındaki çekimi yeterli ve doğal bulmuyorumdur. bilemiorum.

bu nedenle dediklerine katılıyorum.
firdevs çok seksi, çuval giyse kadın seksi olur. hayatımda gördüğüm en güzel ve en doğal dolgulu, botokslu kadın. kimileri ifadesiz olur, ama nebahat çehre çok dozunda yaptırıyor dolgu falan. bu nedenle bihterden bile seksi geliyor bana, bakışları, oturuşu, saçları, yüz hatları.. yeter:)

ben de peyker'i şık ve tarz buluyorum. bi de anlamadıım bişi var, elif neden nişan günü dışında her küpe takışında kıro küpeler takıyor:) birileri cevap verebilir mi?

Stilcatcher dedi ki...

:)))Elifin kro küpeleri ,süper benzetme..
Aslında Elif çok güzel bir kız, gerçekten fiziği, yüz hatları...Ama kızda bi şey var çözemediğim,sadece küpeler değil bazı kıyafetlerde kro duruyor onda.Neden oluyor bilmiyorum, asil bir duruşu yok belki de!Evet Nebahat Çehre'nin rötüşları gerçekten doğal.Şişirilmiş dudaklı kadınlardan, şaşı ifade le bakan gözlerden de gına geldi bana:)Sunilik akıyor üstlerinden:)

Deli Aşına Kendi Gönenirmiş dedi ki...

evet elif nedense rolü de manken-modellik olmasına rağmen taşıyamıyor bazı kıyafetleri. ama allah için nişan günü küpeleri de:) kıyafeti de çok hoştu.

neboşum o benim, keşke onun gibi bakımlı bir orta yaşlı kadın olsam ilerde.. ifadesiz bir dolgu-botox değil onunki, tam kararında.

bu dizi için türkiye'nin gossip girl'ü deniyor. sponsorlar, tasarımcılar, marka değeri taşıyan her şey daha da marka oldu.