4 Mart 2011 Cuma

Bloguma Dokunma!!!!

Diyarbakır 5. Asliye Ceza Mahkemesi’ne başvurarak, Google’ın ücretsiz blog servisi blogspot hakkında ‘kapatma kararı’ alan Digiturk, gerekçe olarak yayın hakları Lig TV’ye ait olan futbol maçlarını gösterdi.

Digiturk’ün açıklaması:
“Tüm kamuoyunun bildiği üzere Digiturk, Türkiye Futbol Federasyonu’nun yaptığı ihale neticesinde yıllık 321 milyon dolar ödeyerek süper toto süper ligi maç yayın haklarını almıştır.

Yayın hakları Digiturk’e ve Lig TV’ye ait olan maçlar, bazı internet siteleri tarafından kanunlar hiçe sayılarak yayınlanmaktadır.

Kanunların kurumumuza yüklediği bütün yükümlülükler eksiksiz yerine getirilip içerik ve yer sağlayıcılar defalarca uyarılmasına rağmen internetten illegal yayın yapılmasına son verilmemiştir.,

Son çare olarak yüce Türk mahkemelerine başvurulup illegal yayınları yapan sitelerin verdiği zararın durdurulması talep edilmiştir. Mahkeme yasal olarak her şeyin yapıldığını ve ihlalin hala durdurulmadığını tespit ederek bu sitelere erişimin engellenmesi kararı vermiştir. Bu kararın uygulanması ile birlikte blogspot’ta bazı bloglar’a da erişimde problemler ortaya çıkmış olup, bu problemlerin tek sorumlusu uyarıldığı halde illegal içerikleri yapan sitelerin yayınını ısrarla durdurmayan Google ve Blogspot’tur.

Halkımızdan almış olduğumuz destekle Türk futboluna yaptığımız yatırımlarla birlikte, illegal maç yayınlayan kişi yada kişilerle mücadelemiz devam edecektir.
Kamuoyuna saygılarımızla sunulur.”

bu konuda sizi de duyarlı olmaya çağırıyoruz. Aksi takdirde paylaşım yapacak bir ortamımız kalmayacak.

Bloguma dokunma Facebook grubu http://www.facebook.com/home.php?sk=group_170426343004822

Fan sayfası http://www.facebook.com/blogumadokunma

Twitter'dan #blogumadokunma yazarak grubu ve katılımı destekleyebilirsiniz

12 yorum:

fashiONözge dedi ki...

hepimiz protesto ediyoruzzzz...

mustafa dedi ki...

protestoyu devam ettirmemiz gerekio.umarim gunler sora dozu azalmaz

Unknown dedi ki...

Google'ın başta tepkinin bu kadar büyük olacağını düşünmediğnden ilk başlardaki kayıtsız tavrına tahammül edemiyorum..Daha sonra yaptıkları ''bilgilendirilmedik'' bahanesine de inanmıyorum.. Blogumadokunma protestosunun bu kadar önemli olmasının sebebi de hiç haketmemesine rağmen blogspotun bizim için bu denli önemli bir ''araç'' olması bana göre..

Adsız dedi ki...

bu durum çok can sıkıcı bir hal aldı, içimden yazmak gelmiyor bir haftadır.
Ve ne yazık ki tüm bloggerlar aynı durumdayız. bizleri herkes desteklemeli ki belki bir şeyler değişir böylece.

Stil Direktoru dedi ki...

Sonuna kadar destek veren canlardan birisn hayatım, aynen devam ve lütfen yazmayı bırakma!

Stil Direktoru dedi ki...

İsim tamlamam hadi ama açıldı yazı girsene .(

Unknown dedi ki...

Merhaba,

Bugun siteyi talan ettim.Eski yazilarinizi okudum ama yenileri yok ne yazik ki :(

Cok keyif aldim blogunuzdan ve uslubunuzdan.

Sevgiler..

Deli Aşına Kendi Gönenirmiş dedi ki...

fashiONözge, devamını diliyorum bu hassasiyetin. umarım en kısa zamanda ifade özgürlüğümüzü geri kazanırız..

mustafa, bloguma dokunma oluşumunu modabloggers mail grubu olarak biz başlattık, inanılmaz büyük bir heyecan ve gaz ile. motivasyonumuz hala ilk günkü gibi, ama protestonun dozu azaldı. TT olmaktan çıktı.. ne yazık ki.


Experience of the Week, google'ın hizmetini kullanıyorum ama google'a küsüm!

sJ, ben bloguma evde erişebiliyorum, ama inan benim de içimden tek bir satır yazmak gelmiyor. heyecanımı ve hevesimi yitirdim bloguma karşı! çok üzücü..

Stilimin Direktörü, canım! sen de sonuna kadar destek verenlerden birisin, her şey için teşekkür ediyorum tüm bloggerlar adına sana. yazıcam ama ne zaman.. içimden gelirse. gelmiyor bir türlü!

Guz, Bloguma Dokunma dediğimden beri başka bişi diyemiyorum ne yazık ki. ne güzel şeyler demişsin, keşke eskisi gibi yazsam değil mi? her zaman beklerim, teşekkürler ve sevgiler.

Yeşim dedi ki...

Tatlım ben girebiliyorsam bloguna açıldı demektir :) İş yerinden hiçbir bloga ulaşamıyordum dün öğleden sonra hepsini açmaya başladım. Bu da demektir ki artık yasak tamamen kalktııı :)

Deli Aşına Kendi Gönenirmiş dedi ki...

valla Yeşimcim özgürlüğü elimizden alıyorlar, sonra geri kazandığımızda zafer kazanmış gibi seviniyoruz:)) bende de o hesap. çok mutluyumm!
gel şekerim, her zaman beklerim bloguma, demin de twitter'da dediğimiz gibi; oh beeee!

Adsız dedi ki...

canım bloglar açıldı sen nerelerdesin yoksun!!

Deli Aşına Kendi Gönenirmiş dedi ki...

canım:) teşekkür ederim, en kısa zamanda umuyorum i will be back!